BASE snoept Franse kabelaar af van Mobistar

©base

De mobiele operator Mobistar ziet het Franse kabelbedrijf Numericable als virtuele operator overstappen naar het netwerk van zijn concurrent BASE.

Numericable is, naast thuismarkt Frankrijk, actief in de Brusselse regio, Walloniƫ en Luxemburg. Voor zijn mobiel aanbod maakte het tot op heden gebruik van Mobistars netwerk.

Maar aan die samenwerking sinds 2012 kwam dinsdag een einde. Numericable stapt over naar BASE, de Belgische dochter van het Nederlandse KPN. De kabelaar telt enkele duizenden mobiele klanten. Het verlies valt met andere woorden mee voor Mobistar, dat meer dan 1,5 mobiele klanten telt van virtuele operatoren als Telenet en Lycamobile. 

Numericable zegt voor BASE te kiezen 'om te kunnen inspelen op de steeds evoluerende behoeften van zijn klanten'. Het wordt niet met zoveel woorden gezegd, maar het lijkt erop dat Numericable niet tevreden is over de netwerkkwaliteit van Mobistar. 'Deze nieuwe mobiele partner legt in het bijzonder de klemtoon op de kwaliteit van het netwerk en op de uitbreiding en de dagelijkse verbetering ervan. Daardoor kan Numericable voortaan al zijn klanten 4G aanbieden', stelt Numericable.

Dat is niet naar de zin van Mobistar. 'Mobistar heeft het beste 4G-netwerk van het land', zegt woordvoerder Jean-Pascal Bouillon. Die stelling werd vorige week door Test-Aankoop bevestigd. Wel zat Mobistars 4G (technologie voor supersnel mobiel internet) niet in het contract met Numericable, waardoor zijn klanten niet op het 4G-netwerk konden. Over een uitbreiding van het contract met 4G werd volgens Bouillon onderhandeld. 'We hebben de breuk in de pers moeten vernomen.'

De klanten van Numericable ontvangen voor het eind van het jaar een sim-kaart van BASE. De operator herbergt op zijn netwerk ook de klanten van Mobile Vikings, Carrefour, Aldi Talk en Ortel Mobile - samen goed voor meer dan 1 miljoen klanten. 

Overname

Met Numericables overstap van Mobistar naar BASE lijkt de kans kleiner gewiorden dat het Franse kabelbedrijf een bod zal doen op Mobistar. In september verklaarde Numericable-topman Patrick Drahi dat hij voor overnames keek naar Portugal en Belgiƫ. Afgelopen weekend lanceerde hij een miljardenbod op Portugal Telecom.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud