'Belgacom' vanaf 22 juni geschiedenis

Proximus-topvrouw Dominique Leroy. ©Photo News

De naamsverandering past in het transformatieplan van CEO Dominique Leroy.

Eerder bracht ze alle producten samen onder het merk Proximus. Voordien staken de vastelijnproducten in een Belgacom-kleedje, de mobiele diensten kregen het Proximus-logo.

De naam Belgacom zag het licht op 4 september 1992. Die dag werd de wet op de autonome overheidsbedrijven van 21 maart 1991 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Daarvoor, en sinds 1930, heette het telecombedrijf RTT, Regie voor Telegraaf en Telefoon.

Te complex, oordeelde de CEO, en ze koos voor één enkele naam: Proximus. Die naam moet de telecomgroep vooral in Vlaanderen een nieuw elan en fris imago geven. Belgacom heeft een te institutioneel en Franstalig imago, vindt Leroy.

En dus liet de topvrouw vorige maand haar aandeelhouders de naamsverandering goedkeuren. Het was wachten op de publicatie van het koninklijk besluit in het Staatsblad om de datum te kennen waarop de naam Belgacom officieel wordt begraven, en Proximus boven de doopvont wordt gehouden: 22 juni.

Vanaf dan heet ook de naamloze vennootschap Proximus. En wordt 'Belgacom' na 23 jaar naar de geschiedenisboeken verwezen.

Of op de beurs de (huidige) ticker BELG  diezelfde dag wordt vervangen door PROX is nog niet duidelijk, stelt een woordvoerder van de telecomgroep. Maar het zal in elk geval rond 22 juni zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud