Bemiddelaars kunnen gemoederen bij Proximus niet bedaren

De vakbonden eisten maandag dat Proximus-topvrouw Dominique Leroy onmiddellijk zou opstappen. ©Photo News

Werknemers van de telecomgroep leggen spontaan het werk neer ondanks de aanstelling van twee bemiddelaars die de sociale onderhandelingen moeten vlot trekken.

Dinsdag waren er ook al spontane personeelsacties bij Proximus  - voornamelijk in WalloniĆ«, maar ook in Brugge. De aanleiding was het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar de Nederlandse sectorgenoot KPN

De onrust houdt vandaag aan ondanks de aanstelling van twee sociaal bemiddelaars die de haperende onderhandelingen over de reorganisatie, waarbij 1.900 jobs verdwijnen, moeten vlot trekken. 

Er zijn acties in Charleroi, Namen, Luik, Libramont, Verviers en Sankt Vith. Maar ook in Kortrijk en Gullegem zijn er acties, luidt het bij de vakbonden. Het zijn hoofdzakelijk installateurs die het werk neerleggen. In Verviers ging de Proximus-winkel dicht. Deze namiddag plant de backoffice in Brussel het werk neer te leggen. 

Verraad

Het vertrek van CEO Dominique Leroy voelt als een dolk in de rug.
Vakbonden

Het gaat om spontane acties. De vakbonden hebben niet opgeroepen tot stakingen, maar steunen die wel. 'We begrijpen het gemoed van de werknemers. Ze ervaren het vertrek van de CEO als verraad, een dolk in de rug. Het personeel vindt dat de CEO haar plaats niet meer heeft in het bedrijf', klinkt het.

Leroy blijft ondanks haar ontslag nog tot 1 december op post. Om dossiers als de joint venture met Orange Belgium en de digitalisering technisch af te ronden. Nieuwe dossiers mag ze niet opstarten. Ze is een CEO in lopende zaken, zegt voorzitter Stefaan De Clerck. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud