CEO Leroy begraaft Belgacom

©Photo News

Door vrijdagochtend de bel van Euronext Brussel te luiden, zetten Proximus-CEO Dominique Leroy en minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) in de verf dat het aandeel van Proximus voortaan genoteerd staat als 'PROX' en niet langer als 'BELG'. Vanaf maandag behoort de naam Belgacom definitief tot het verleden.

De doodstrijd van de naam Belgacom is al bezig sinds september vorig jaar. Vanaf toen bracht de telecomoperator al zijn commerciële diensten aan de man onder de merknaam Proximus. In april besloot de raad van bestuur om haar maatschappelijke benaming te veranderen van 'BELGACOM NV van publiek recht' naar 'PROXIMUS NV van publiek recht'. De verandering van de beursnotering van 'BELG' naar 'PROX' is een nieuwe stap in de rebranding. Vanaf maandag is het definitief over en uit met Belgacom. Vanaf dan is alle bedrijfsonformatie te vinden op de website Proximus.com, dat Belgacom.com vervangt.

RTT

'Deze naamsverandering is voor het grote publiek intussen geen echte verrassing meer', zegt CEO Leroy, terwijl ze symbolisch een vlag met de naam van de medewerkers op de Proximus-toren in Brussel hees. 'De naamswijziging is het sluitstuk van onze rebranding en kadert in onze ambitie om tegen 2016 weer aan te knopen met duurzame groei. Ik ben ervan overtuigd dat het zowel de reputatie van ons bedrijf als onze commerciële identiteit en positionering op de Belgische markt zal versterken.'

De merknaam Belgacom werd 24 jaar geleden in het leven geroepen. Voordien heette het bedrijf RTT (Regie voor Telegraaf en Telefoon). Ook de naam Proximus gaat al 21 jaar mee, maar tot voor kort werd die naam alleen gebruikt voor de mobieletelefonieactiviteiten van de telecomoperator.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud