live chat

CEO Talks | Orange Belgium ziet nog belangrijk koerspotentieel

CEO Michaël Trabbia van Orange Belgium. ©Tim Dirven

Donderdagmiddag kon u chatten met Michaël Trabbia, al drie jaar CEO van Orange Belgium. Dat is de challenger op de Belgische telecommarkt.

De Franse telecomoperator Orange  heeft de gewoonte een eigen mannetje te droppen als CEO bij Orange Belgium , waarin het een meerderheidsbelang heeft van 53 procent. Zo werd Michaël Trabbia in 2016 naar Brussel gestuurd om er de Belgische dochter te leiden. Trabbia begon zijn carrière in 2001 bij de Franse telecomwaakhond ARCEP en doorliep later - zoals veel Franse bedrijfsleiders - verschillende ministeriële kabinetten, waarna hij in 2011 op de Parijse hoofdzetel van Orange belandde.

'We blijven geïnteresseerd in VOO' | Michaël Trabbia (Orange Belgium) | CEO Talk

Als derde telecomspeler op een verzadigde Belgische telecommarkt had Orange Belgium het lange tijd moeilijk. Ter illustratie: van 2013 tot 2017 keerde de groep geen dividend uit. Beterschap lijkt in zicht. Orange Belgium moet van de toezichthouder BIPT goedkopere toegang krijgen tot de netwerken van de rivalen Proximus  en Telenet . Op die manier kan de groep de marges opkrikken en/of marktaandeel inpikken.

Orange Belgium slaagt er opnieuw in te groeien. De verkopen van de prijsvechter stegen in het derde kwartaal met 2,5 procent tot 334,3 miljoen euro. Het nieuwe Love Duo, een pakket met alleen onbeperkt vast internet in combinatie met mobiel internet, kent volgens Trabbia succes.

Sinds de aanstelling van Trabbia als CEO op 1 september 2016 daalde het aandeel met ongeveer 10 procent. Die koersdaling wordt voor het grootste deel gecompenseerd door de uitkering van drie dividenden van een halve euro bruto. Het bruto-dividendrendement van Orange Belgium ligt op 2,7 procent.

'Ik denk dat er een belangrijk potentieel is voor een verdere verbetering van de huidige beurskoers, zeker in het licht van de solide groei die we doormaken', zei Trabbia tijdens de chat.

U kunt de chat nog lezen in onderstaande chatbox. In de loop van de dag volgt een interview. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud