Digitaal naar de dokter met een Proximus-app

©BELGA

Proximus lanceert Doktr. De digitale app moet het vanaf juni makkelijker maken om digitaal een dokter te consulteren.

Terwijl digitale doktersbezoeken voor de uitbraak van corona uitzonderlijk waren, zijn ze vandaag goed ingeburgerd. Proximus gelooft dat het met zijn nieuwe app Doktr die digitale consulten zal vereenvoudigen.

In een eerste versie van de app, die in juni voor het grote publiek gelanceerd wordt, zullen patiënten contact kunnen leggen met huisdokters. Wie op weekend is in de Ardennen en ziek wordt, kan via de app gemakkelijk een dokter raadplegen.

Voor het technische platform werkt Proximus samen met Doktor.se. De Zweedse aanbieder van e-healthoplossingen is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende aanbieders van teleconsultatieplatformen in Europa.

Voor patiënten is het platform gratis. Proximus vraagt een vergoeding van de artsen die het gebruiken.

Wie een doktersadvies of voorschrift nodig heeft, kan de app downloaden en moet zich identificeren via Itsme. Nadien moeten gebruikers een vragenlijst invullen. Zodra een dokter op het platform vrij is, neemt die contact op via een videocall. 'De privacy van de gebruikers staat voorop', zegt Jan Manssens, directeur bedrijfsontwikkeling bij Proximus. 'Het hele gesprek word end-tot-end versleuteld. Bovendien wordt alle informatie 48 uur na de consultatie gewist.'

Patiënten zullen, indien nodig, een voorschrift ontvangen in de app waarmee ze naar de apotheek kunnen. De behandelende arts kan informatie doorspelen naar de vaste huisarts, als de patiënt daar toestemming voor geeft. Ook betalen in de app zal mogelijk zijn. Proximus ziet mogelijkheden om samen te werken met het RIZIV, de Orde van Geneesheren, de mutualiteiten en artsenverenigingen. De gesprekken lopen al.

Het wordt zaak om de volumes van artsen en patiënten op het platform op elkaar af te stemmen.
Jan Manssens
Directeur bedrijfsontwikkeling Proximus

Hoeveel dokters klaarstaan om de app te gebruiken, wil Proximus niet kwijt. 'Maar het wordt inderdaad zaak om de volumes van artsen en patiënten op het platform op elkaar af te stemmen', zegt Manssens. 'Hoe meer de app gebruikt wordt, hoe meer dokters wij zullen aansluiten.' Voor patiënten is het platform gratis. Proximus vraagt een vergoeding van de artsen die het platform gebruiken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud