Dominique Leroy blijft tot 1 december bij Proximus

De vakbonden maakten vanmorgen hun ongenoegen bekend bij de personeelsverantwoordelijke. ©Photo News

De afscheidnemende CEO blijft het vertrouwen genieten van de raad van bestuur van de telecomgroep. De vakbonden overwegen acties.

De druk op topvrouw Leroy om Proximus   onmiddellijk te verlaten, neemt toe. Na de vakbonden vraagt nu ook Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten dat de Brusselse meteen opstapt. 

Leroy heeft nog enkele belangrijke dossiers af te handelen.
Stefaan De Clerck (aan de vakbonden)
Voorzitter Proximus

De bonden eisten vanmorgen bij Stefaan De Clerck, de voorzitter van Proximus' raad van bestuur, dat Leroy de eer aan zichzelf houdt om een belangenconflict met haar toekomstige werkgever, de Nederlandse telecomgroep KPN, te vermijden.

Maar dat maakt weinig indruk op Leroy en de raad van bestuur. De voorzitter én de bestuurders blijven achter de CEO staan. 'KPN is geen concurrent en er is geen vertrouwensprobleem met Leroy', verklaarde De Clerck aan de bonden. Ze heeft nog enkele belangrijke dossiers af te handelen, voegde de voorzitter er aan toe. 

Onderhandelingen geschorst

Als de topvrouw tot 1 december blijft, is ze voor de vakbonden echter niet meer welkom aan de tafel waar wordt onderhandeld over het reorganisatieplan dat 1.900 jobs op de helling zet. Een herstructurering die Leroy uittekende. 

Door de heisa rond Leroys overstap naar KPN zijn de sociale onderhandeling opgeschort. Tot wanneer is onduidelijk. 

De vakbonden overwegen nu acties, na overleg met hun achterban. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n