Franse kabelmagnaat wil Bouygues Telecom inlijven

©REUTERS

Het beursgenoteerde kabelbedrijf Altice heeft ruim 10 miljard euro over voor Bouygues Telecom. Het bedrijf van miljardair Patrick Drahi zou tien dagen geleden een bod hebben uitgebracht op de telecomtak van Bouygues.

Naar verluidt komen de bestuurders van moederbedrijf Bouygues dinsdag bij elkaar om de kwestie te bepreken. Eerder dit jaar zou Altice al onderzoek hebben gedaan naar mogelijke obstakels, op het gebied van financiering en regelgeving, die een overname van de op twee na grootste Franse aanbieder van mobiele telefonie in de weg zouden kunnen staan.

Drahi werd in zijn zoektocht naar marktaandeel de afgelopen tijd vaker gelinkt aan Bouygues Telecom. Het kabelimperium van Altice strekt zich al uit over onder meer Frankrijk, Israël, Portugal en het Caribisch gebied.

Als de overname lukt, zou het aantal mobiele spelers in Frankrijk teruggebracht worden van vier naar drie. De Franse minister van Economie Emmanuel Macron liet al verstaan dat de sector op dit moment geen behoefte heeft aan consolidatie.

Vanuit het niets heeft de Frans-Israëlische zakenman een miljardenimperium in de kabel- en telecomsector uitgebouwd. Hij wordt wel eens de Franse John Malone genoemd, naar analogie van de Amerikaanse topman van Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet.

Drahi staat bekend als een koele rekenaar die met één blik op een balans weet hoe de kaarten liggen en die het genereren van 'free cashflow' hoog in het vaandel voert. Medewerkers getuigen dat de miljardair tot in het kleinste detail volgt wat er dagelijks op de vloer gebeurt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud