Goede resultaten geven Proximus boost op de beurs

De koers van Proximus stond in de afgelopen weken onder druk. ©Frédéric Pauwels

Het aandeel van Proximus opent vrijdag 7 procent hoger op de beurs. Het telecombedrijf overtroeft de analistenverwachtingen.

Iets na negen vrijdagochtend bedroeg de koerswinst 7 procent . Beleggers stuwen het aandeel hoger omdat de omzet en de winst van Proximus in het tweede kwartaal feller zijn toegenomen dan algemeen was aangenomen.

+6,1%
Winst
De brutobedrijfswinst zonder eenmalige effecten steeg met 6,1 procent naar 493 miljoen euro.

De omzet steeg met 2,5 procent naar 1,5 miljard euro en de brutobedrijfswinst zonder eenmalige effecten (onderliggende ebitda) steeg met 6,1 procent naar 493 miljoen euro. Proximus won nieuwe klanten en bovendien slaagde het erin om zijn aankoopprijzen bij leveranciers van onder andere netwerkapparatuur te verlagen.

Koersdaling

Proximus-aandeelhouders halen allicht opgelucht adem. In de voorbije weken is de koers van de telecomspeler gedaald omdat de regering een vierde speler de toelating wil geven om een gsm-netwerk te bouwen. Vandaag hebben alleen Proximus, Telenet (Base) en Orange hun eigen netwerk. Een nieuwe speler kan de concurrentie aanwakkeren, waardoor de winst van Proximus in gevaar komt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect