Liberty heeft al volgende doelwit in zijn vizier

Liberty Global-topman John Malone. (foto: Reuters) ©REUTERS

Liberty Global, dat maandag nog een bod heeft uitgebracht op het Nederlandse Ziggo, wil ook het Spaanse telecombedrijf Ono inlijven. Dat meldt de Financial Times.

De bedrijven zouden al met elkaar in gesprek zijn over een eventueel bod van 7 miljard euro. Liberty Global probeert volgens bronnen van de krant het Britse Vodafone te snel af te zijn, dat ook zijn zinnen heeft gezet op Ono. De telecomsector in Europa staat aan de vooravond van een grote consolidatieslag.µ

Het is niet de eerste keer dat Liberty en Vodafone voor hetzelfde bedrijf strijden. Eerder gingen de Amerikanen achter Kabel Deutschland aan nadat Vodafone een bod had gelanceerd. De Britten haalden de buit uiteindelijk binnen, maar Liberty deed hen wel hun bod verhogen. Vodafone zou ook interesse hebben gehad in Ziggo.

Zowel Liberty als Vodafone bouwt aan een pan-Europees kabelnetwerk om sterk te staan tegen internetconcurrenten als Netflix. Volgens analisten heeft het zin dat beide reuzen met elkaar fuseren, al zouden ze dan onder meer in Duitsland activiteiten moeten afstoten om de concurrentiewaakhonden te vriend te houden.

Het Spaanse Ono weegt ondertussen de prijs die het kan krijgen. De eigenaars, waaronder de investeringsfondsen Providence en Thomas H. Lee, kijken of de opbrengst opweegt tegen een eventuele beursgang.

Volgens de bronnen van de Financial Times verkeren de gesprekken tussen Liberty en Ono nog in een beginnend stadium. Behalve Vodafone wordt ook het Franse Orange gezien als een mogelijk geïnteresseerde partij, maar het heeft nog geen contact gezocht met Ono.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud