Advertentie

Meer dan 300 banen op de helling bij CommScope

Een medewerker aan het werk bij CommScope.

Bij het telecombedrijf CommScope in Kessel-Lo (Leuven) zijn 305 banen bedreigd. Tijdens een bijzondere ondernemingsraad werd een intentie tot herstructurering aangekondigd.

Op een totaal van 500 werknemers zijn de jobs van 241 arbeiders en 64 bedienden in gevaar. Dat meldt de christelijke vakbond ACV aan het persagentschap Belga. 'Het is een zwarte dag in het vijftigjarige bestaan van CommScope', zegt ACV-secretaris Leen Vanderhulst. 'Dit slaat in als een bom. De werknemers hebben zich het afgelopen coronajaar enorm hard ingezet en krijgen nu dit nieuws op hun bord. Ik hou mijn hart vast voor hun mentale welzijn.'

Moeite

Volgens de vakbond haalt de directie de snel veranderende telecommarkt aan als belangrijkste reden voor de herstructurering. Het bedrijf heeft moeite om zich aan die evolutie aan te passen. Vanaf 2023 zou de site in Kessel-Lo verlieslatend worden. De productie en de distributie van het bedrijf worden volledig stopgezet. Alleen de afdeling onderzoek en ontwikkeling blijft bestaan.

Het sociaal overleg vindt vanaf volgende week plaats, volgens de regels van de wet-Renault. In een eerste fase zal meer uitleg gegeven worden bij de aankondiging en worden alternatieven gezocht. 'We gaan er als vakbond alles aan doen om zo veel mogelijk jobs te behouden', zegt Vanderhulst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud