Mobile Vikings steunen onlinevideorecorder Bhaalu

Frank Bekkers, CEO van Mobile Vikings. ©Dieter Telemans

De mobiele operator Mobile Vikings zet zijn 200.000 leden of Vikings (klanten) voor zijn vijfde verjaardag in de bloemetjes. En wel met gratis mobiele televisie van de onlinevideorecorder Bhaalu.

Mobile Vikings, een virtuele operator op het netwerk van Base, ging van start in 2009. Vijf jaar later telt het 200.000 leden, goed voor de op een na grootste 'mobiele community' van de wereld. Enkel het Britse Giffgaff - dat volgens CEO Frank Bekkers het model van Mobile Vikings heeft gekopieerd - doet beter. Het gros van de Vikings zijn early adopters va n nieuwe technologie en veelvraten als het op mobiel internetgebruik aankomt.

Voor zijn vijfde verjaardag schenkt de operator zijn Vikings gratis mobiel internet. Daarvoor gaat het een partnerschap aan met Right Brain, het bedrijf van Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael (beiden ex-Metris) dat de onlinevideorecorder Bhaalu ontwikkelde. De samenwerking is opmerkelijk, Bhaalu ligt zwaar onder vuur van de tv-zenders. Zij claimen dat Bhaalu aan hun inkomsten knaagt. Right Brain stelt dan weer dat Bhaalu niet meer is dan een videorecorder van de 21ste eeuw, die tv-kijkers (met een abonnement op Belgacom TV, Telenet of TV Vlaanderen) de mogelijkheid biedt om in de cloud alles op te nemen wat wordt uitgezonden.

Later dit jaar spreekt de rechter zich uit over het dispuut tussen Right Brain en de zenders. Mobile hoofdViking Bekkers heeft er het volste vertrouwen in dat Coppenolle en co het pleit zullen winnen. 'Het zou me verbazen mocht de rechter Bhaalu verbieden. Mocht dat wel gebeuren, dan geven we onze Vikings een ander cadeau. Maar ik ben vol vertrouwen dat het niet nodig zal zijn.'

Mobile Vikings brengt Bhaalu in één ruk een vijver van 200.000 potentiële klanten. Zelf telt het in ons land meer dan 10.000 gebruikers. De Vikings die een tv-abonnement hebben bij Belgacom, Telenet of TV Vlaanderen kunnen via Bhaalu gratis op hun smartphone, tablet of laptop tv kijken - voor hun favoriete programma's tot 28 dagen terug in de tijd. Een cadeau van 5 euro per maand plus 49 euro instapkost die Mobile Vikings zijn leden - en zij die voor 23 juli lid worden - 'levenslang' gunt. Bhaalu hoopt dat tevreden Vikings vervolgens de stap zullen zetten naar zijn producten om de opnames langer te bewaren (tot 90 dagen) en ze op tv te bekijken.

Niet alleen kan Bhaalu munt slaan uit het partnerschap, het hoopt ook op de openlijke steun van de early adopters die de Vikings zijn. Goede commentaren op Twitter en andere sociale kanalen kunnen Bhaalu in een positiever daglicht stellen. Niet onbelangrijk in de juridische strijd tegen de zenders.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud