Advertentie
Advertentie

Mobistar kan pas volgend jaar televisie-aanbod lanceren

Mobistar reageert teleurgesteld op de nieuwe vertraging. ©BELGA

De openstelling van de kabel is niet meer voor dit jaar, zoals eerder verhoopt. Het proces is vastgelopen bij de Franstalige toezichthouder Conseil Supérieur de l’Audiovisuel. Die heeft midden november een extra vergadering ingelast om alle vragen van de betrokken spelers te beantwoorden.

Die spelers zijn Mobistar en de kabelbedrijven Telenet en Voo. Via de netwerken van de Vlaamse en Waalse kabelaars gaat de mobiele operator digitale tv en breedbandinternet aan zijn klanten aanbieden. Het dossier sleept echter al bijna vijf jaar aan omdat de verschillende regulatoren van ons land maar niet tot een finaal besluit komen.

Na de Franstalige waakhond moet ook nog de Conferentie der Regulatoren zijn fiat geven. En dan moet de Europese Commissie nog het licht op groen zetten. Daarvoor krijgt ze een maand de tijd. Tot slot dient de Belgische telecomregulator BIPT de eventuele Europese opmerkingen in een definitief besluit te gieten.

Pas dan kan Mobistar zijn langverwachte tv-aanbod en breedbandinternet lanceren. En dat zal dus niet meer dit jaar zijn. Een flinke streep door de rekening van de mobiele operator die had gehoopt volgende maand met een product naar buiten te kunnen komen.

Mobistar reageert teleurgesteld op de nieuwe vertraging. ‘Onaanvaardbaar’, klinkt het bij de woordvoerder. ‘De consultatiefase is midden juli afgelopen. Drie maanden later hebben we nog altijd geen uitsluitsel.’ 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud