Onrust bij Telenet over hertekening organisatie

©REUTERS

De telecomoperator Telenet houdt zijn organisatie grondig tegen het licht. Hij voegt topfuncties samen en laat sommige managers opnieuw solliciteren. Het personeel reageert nerveus.

Telenet   is in alle stilte begonnen met een hertekening van zijn organisatie, vernam De Tijd. Het bedrijf bevestigt de plannen, maar beklemtoont dat het geen banen schrapt.

Vanaf de lente zal tot 40 procent van het Telenet-personeel in zelfsturende teams moeten werken. Met het ‘agile’ of wendbaar werken volgt Telenet het voorbeeld van ING België. De omslag in de manier van werken hangt samen met een shift in de activiteiten. Telenet levert meer dan alleen een internet-, tv- of telefoonverbinding. Het biedt ook steeds meer digitale diensten aan.

Daarom moet het sneller kunnen schakelen. ‘We zijn steeds meer gedreven door software en digitale dienstverlening’, zegt Ann Caluwaerts, chief corporate affairs. ‘De eisen van klanten veranderen snel. Autonome teams bepalen zelf hun prioriteiten en de tijd die ze daarvoor nodig hebben. Proefprojecten leren dat werknemers daardoor meer betrokken zijn en sneller opleveren.’

Ingrijpend

Ann Caluwaerts, de directeur corporate affairs van Telenet. ©BELGA

Voor Telenet is de oefening ingrijpend. Klassieke afdelingsstructuren die nog dateren uit de tijd dat de intercommunales mee aan de knoppen zaten, verdwijnen. Een van de triggers was de overname van de meer concurrentieel georganiseerde mobiele operator BASE in 2016.

Klassieke afdelingsstructuren die nog dateren uit de tijd dat de intercommunales mee aan de knoppen zaten, verdwijnen.

De uittekening van de volledige structuur is nog in volle gang. Bronnen zeggen dat de operatie voor 80 à 90 procent rond is en dat de laatste details nog voor het einde van het jaar afgeklopt worden. De hele structuur wordt in de lente operationeel.

Telenet is wel al rond met een complete hervorming van zijn bovenste managementlagen. Het directiecomité kwam in september als eerste aan de beurt. Ook dat moet wendbaarder en meer als een team opereren. Zo moet het sneller kunnen inspelen op nieuwe trends. Het directiecomité gaat daarvoor op dieet. Hr-baas Claudia Poels en bedrijfsjurist Luc Machtelinckx verlaten het comité en geven hun taken door aan Caluwaerts. In de hele organisatie worden de bevoegdheden hertekend.

Nervositeit

Telenet zet ook het mes in het aantal managers die rechtstreeks aan het directiecomité rapporteren. Hun aantal zakt van 64 naar 48. Telenet bestrijdt in een reactie fel dat de rest ‘in rang zakt’.

'De plaats in de organisatie bepaalt niet het functieniveau. Het kan zijn dat iemand uit de juridische dienst direct aan meneer Machtelinckx rapporteerde, maar in de nieuwe structuur niet aan mij. Dat verandert niets aan de waarde die die medewerker bijbrengt’, zegt Caluwaerts.

Toch veroorzaken de plannen nervositeit op de vloer. Het samenvoegen van functies betekende dat sommige managers opnieuw moesten solliciteren voor een leidinggevende functie. Bronnen geven aan dat dat wijdverspreid was. Telenet stelt dat dat alleen het geval was als mensen wilden gaan voor een nieuwe, samengevoegde functie.

Het samenvoegen van functies betekent dat sommige managers opnieuw moeten solliciteren voor een leidinggevende functie.

Ook bij het personeel is onrust. Bij de bonden leeft de vrees dat Telenet de oefening gaat gebruiken om toch te beknibbelen. Het bedrijf werft vanaf deze zomer tot de lente maar ‘selectief’ aan en geeft daarbij de voorrang aan interne mobiliteit, communiceerde het intern.

Tegelijk houden de bonden er rekening mee dat vooral oudere werknemers de stap naar de nieuwe organisatievorm niet willen maken. ‘Er zijn mensen die al twintig of dertig jaar functioneren in de huidige structuren. Zij zullen de nodige flexibiliteit moeten tonen om over te stappen naar de nieuwe organisatievorm’, klinkt het.

Ook daar gooit Caluwaerts olie op de golven. ‘We hebben niet ingecalculeerd dat mensen het bedrijf verlaten. We investeren om mensen aan boord te houden en hen de nieuwe functies goed uit te leggen. Deze verandering komt er ook op vraag van de werknemers.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud