Option heeft opnieuw meer geld nodig

CEO Jan Callewaert - foto Dirk Waem ©BELGA

Option heeft bijna dubbel zoveel geld nodig als eerst gedacht op zijn toekomst te verzekeren. Dat heeft de Leuvense specialist in datacommunicatie vanmorgen bekendgemaakt. Einde 2012 was er nog nauwelijks 3 miljoen in kas.

Begin oktober kondigde Option aan dat het 5 miljoen nodig heeft om voorraden van zijn nieuwe producten op te bouwen en zijn structuur verder te organiseren. Vanmorgen laat het bedrijf in een mededeling weten dat 'na gesprekken met geïnteresseerde partijen, de raad van bestuur beslist heeft om de investering op te trekken tot minstens 9 miljoen euro'. Dat gebeurt via een converteerbare lening.

Option hoopt dat die extra cash in combinatie met 'verdere kostenreducties' en de 'verwachte verkoop van de nieuwe producten' het bedrijf tegen het einde van dit jaar uit de rode cijfers haalt. Maar wie wil deelnemen aan die injectie van vers geld - buiten CEO en oprichter Jan Callewaert zelf - is  onduidelijk. 'De raad van bestuur verwacht dat de transactie tijdens het eerste kwartaal wordt afgerond', klinkt het.

Het lijkt er op dat het water Option eens te meer aan de lippen staat: op 31 december beschikte het bedrijf nog over 3,2 miljoen cash. Dat is bijna tien miljoen minder dan op het einde van de eerste jaarhelft. Die voorspelling van Callewaert klopt dus wel, op 11 oktober had hij aan deze krant verklaard dat 'we het jaar met een positieve kaspositie afsluiten'. Maar veel overschot is er dus niet meer.

Callewaert zei toen dat het vers geld ook nodig was om voorraden aan te leggen voor zijn nieuwe producten. Hij ontkende dat de toestand kritiek was, maar dat de nieuwe middelen wel nodig waren om niet in zo'n toestand verzeild te raken. Option di­ver­si­fi­eert sinds begin 2011 naar soft­wa­re. De ge­stan­daar­di­seer­de USB-sticks voor mo­bie­le ope­ra­to­ren maak­ten plaats voor eind­pro­duc­ten voor par­ti­cu­lie­ren en be­drij­ven. Daartoe behoren een digipass die ontwikkeld werd in samenwerking met internetbeveiliger Vasco.

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud