Option ziet omzet licht stijgen

Jan Callewaert, ceo van Option - Foto Emy Elleboog ©Emy Elleboog

Option heeft de omzet in het derde kwartaal een fractie zien stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Leuvense specialist in draadloze communicatie sloot het voorbije kwartaal zijn vestiging in Augsburg en waarschuwt voor de impact van de softwarelicentieovereenkomst met Huawei, die eind deze maand afloopt.

Over het derde kwartaal realiseerde Option een omzet van 11,7 miljoen euro ten opzichte van 11,3 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar. De bedrijfskasstroom bedroeg 3,8 miljoen euro.

Het omzetcijfer valt uiteen in 3,3 miljoen euro gerelateerd aan Option-producten en 8,3 miljoen euro inkomsten uit softwarelicenties. Option waarschuwt er dan ook voor dat de softwarelicentieovereenkomst met de Chinese technologiereus Huawei eind oktober afloopt. De impact daarvan zal al in het huidige vierde kwartaal gevoeld worden.

Option geeft geen update over de kapitaalronde die het bedrijf voor het einde van het jaar wil doorvoeren. Het bedrijf van Jan Callewaert heeft voor het jaareinde ten minste 5 miljoen euro vers kapitaal nodig om voorraden van de nieuwe producten aan te leggen en de kosten verder af te bouwen. In dat kader moet ook de sluiting van een vestiging in Augsburg gezien worden. Option verplaatste de software-activiteiten naar zijn Leuvense vestiging.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud