Orange Belgium bedient kabelknippers

Michael Trabbia, de CEO van Orange Belgium. ©Dieter Telemans

De telecomoperator lanceert zijn langverwachte abonnement voor klanten die geen digitale tv of vaste telefonie meer willen. Het zet zoals beloofd de aanval in op de klassieke bundels.

'Klanten moeten alleen betalen voor de zaken die ze echt nodig hebben.'

Het is het mantra van Orange Belgium-CEO Michael Trabbia. Met het nieuwe abonnement Love Duo zet hij zoals beloofd de aanval in op digitale tv. Love Duo geeft gebruikers onbeperkt vast internet, in combinatie met mobiel internet.

Digitale tv zit er niet bij. Minder dan de helft van de Vlamingen volgt nog het klassieke zendschema van de zenders, en online streamingplatformen zoals VTM Go, VRT Nu, Stievie en Netflix winnen snel aan populariteit. Dat publiek heeft geen boodschap aan digitale tv. 

Bundel

De goedkopste formule begint op 42 euro per maand. Het aantal mobiele data ligt daar wel laag, op 0,2 gigabyte data. Afhankelijk van het aantal mobiele data dat een klant wil verbruiken en de belminuten kan de prijs oplopen tot 64 euro per maand. Daarbij hoort de opmerking dat 'onbeperkt' nooit echt onbeperkt is: bij mobiele data ligt de grens op 20 gigabyte. 

Met de formule wijkt Orange Belgium af van de klassieke 'bundelbenadering'. De Belgische markt is grotendeels beheerst door triple-play- en quad-playbundels. Bij triple-play krijgt een klant internet, vaste telefonie en digitale tv, bij quad-play komt er mobiele telefonie bij. Orange Belgium heeft zijn eigen triple-play-bundel: 'Love'. 

Het BIPT stelde recent voor om de groothandelstarieven te verlagen. Dat zijn de tarieven die 'virtuele' operatoren, operatoren zonder netwerk zoals Orange Belgium, betalen aan operatoren met netwerk, zoals Telenet.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect