Orange Belgium blijft op de beurs

Xavier Pichon, de CEO van Orange Belgium. ©BELGA

De Franse moedergroep Orange blijft na een hernieuwde biedronde steken op een belang van 77 procent in de Belgische dochter.

De hernieuwde biedronde van Orange op Orange Belgium heeft weinig extra aandelen opgeleverd. Na de heropening van het vrijwillig bod heeft de moedergroep 23,94 procent van het aandelenkapitaal van haar dochter verworven en 50,97 procent van de stuks waarop het bod betrekking had (de free float). Vóór het heropend bod had Orange 46 procent van de beoogde aandelen binnen.

De Fransen hebben nu 76,97 procent van hun Belgische dochter in handen. Orange Belgium van de beurs halen blijft - tegen de volgens velen te laag geachte biedprijs van 22 euro per aandeel – een verre droom. Daarvoor is het nodig om 90 procent van de free float te verwerven.

Orange: 'Ons doel is bereikt'

Orange Belgium blijft gewoon op de beurs, luidt het.‘We hebben het doel dat we voor ogen hadden bereikt: een juiste prijs bieden aan de aandeelhouders die hun aandelen willen verkopen en ons versterken in het kapitaal van Orange Belgium’, klinkt het in een persbericht van Orange.

De Franse groep zegt nu over de middelen te beschikken ‘om de financiële flexibiliteit van Orange Belgium te verbeteren’, de strategie van waardecreatie op lange termijn efficiënter te ontplooien en Orange Belgium toe te laten ‘beter te reageren op de grote transformaties op de Belgische markt’.

Het Britse fonds Polygon en 170 kleinere aandeelhouders die zich laten bijstaan door Deminor, hoopten op een hoger bod. Polygon vergeleek het bod met een 'Picasso-roof', omdat het te weinig rekening hield met het zendmastenpark van het nummer drie van de Belgische telecom.

Grootaandeelhouder vs. minderheidsaandeelhouder: 1-1

In tegenstelling tot Orange Belgium verdwijnt de textielgroep Sioen wel degelijk van de beurs op 31 mei. De familie Sioen slaagde in een beursexit na de verhoging van het bod. Het is nu uitkijken of Zenitel in een delisting lukt. De familie achter Zenitel verhoogde het bod zelfs twee keer.

De families achter Sioen en Zenitel wilden koste wat het kost van de beurs. Dat kan duidelijk niet gezegd worden van Orange.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud