Orange vecht verkoop VOO aan

Michael Trabbia, de CEO van Orange Belgium.

De telecomgroep vraagt de nietigverklaring van de verkoop van de Waalse kabelaar VOO aan het investeringsfonds Providence.

Orange Belgium  heeft een kortgedingprocedure ingeleid tegen Nethys en OTP Luxco, dat de belangen van het investeringsfonds Providence vertegenwoordigt.

Het wil de verkoop nietig laten verklaren en vraagt de aanstelling van een gerechtsdeskundige om de omstandigheden en de modaliteiten van de verkoop van VOO aan Providence uit te klaren.

Orange Belgium meent dat het verloop van de verkoopprocedure 'terechte vragen oproept, verband houdend met de hoogte van de oorspronkelijke prijs, de voorwaarden voor winstdeling voor het voormalige management en het gebrek aan concurrentie tussen de bieders'.

Telenet niet

Ook Telenet , dat ook op VOO aasde, laakt de verkoopprocedure. 'Iedereen heeft gezien dat er geen verkoopproces was', zei topman John Porter vorige week in een interview met De Tijd. 'De verkopers hebben er ons bewust uitgehouden.' 

Maar in tegenstelling tot Orange Belgium vecht het kabelbedrijf de verkoop aan Providence niet aan. 'You can't sue city hall. We hebben het helemaal achter ons gelaten. It's done.'

Dat standpunt verandert niet nu Orange wel voor de rechtbank kiest. 'We zijn niet van gedacht veranderd', zegt de woordvoerster. 'We hebben altijd aangegeven dat het verkoopproces van VOO niet transparant was, maar hebben momenteel geen concrete plannen om juridische stappen te ondernemen.'

Porter kiest er in de plaats voor de banden met VOO aan te halen. 'We kijken uit naar de ambities van Providence. We werken al samen met VOO. Het gebruikt ons mobiele netwerk. We werken samen voor video en we delen tv-rechten. We geloven dat we die lijn constructief kunnen doortrekken. Dan kunnen we samen slimme zaken doen om onze klanten meer producten te geven.'

Geheime deal

Nethys had in mei, net voor de verkiezingen, onder leiding van de in opspraak gekomen Stéphane Moreau, een voormalige PS-burgemeester, een geheime deal gesloten met de Amerikaanse private-equitygroep Providence om 51 procent van VOO van de hand te doen. 

De commotie rond de omstandigheden van de verkoop leidde ertoe dat de Waalse regering de verkoop ongedaan maakte. Eind december besliste Enodia, de koepel boven Nethys, finale onderhandelingen op te starten met Providence.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud