Panasonic schort leveringen aan Huawei op

Het Japanse Panasonic schort zijn leveringen aan de Chinese telecomreus Huawei op. ©EPA

De Japanse elektronicagigant kondigde donderdag aan dat hij de levering van sommige componenten aan de Chinese technologiereus opschort.

De maatregel is een gevolg van de beslissing van Washington om Huawei op een zwarte lijst te zetten, omdat het bedrijf zich in opdracht van Peking schuldig zou maken aan spionage. 'We hebben de levering aan Huawei en zijn 68 geaffilieerde bedrijven die onderworpen zijn aan een ban van de Amerikaanse regering, opgeschort', verklaarde woordvoerder Joe Flynn van Panasonic aan het persagentschap AFP.

Er zijn slechts een beperkt aantal producten betrokken en de maatregel zal amper een impact hebben op de inkomsten, liet Panasonic eerder al weten. De componenten in kwestie zouden gerelateerd zijn aan de productie van smartphones. Panasonic levert onderdelen voor Huawei-toestellen en sommige producten van de Japanse firma maken gebruik van Amerikaanse onderdelen, schrijft de Aziatische zakenkrant Nikkei.

Eerder al gaven onder meer ook de telecomgigant Vodafone en de chipfabrikant ARM - twee Britse bedrijven - navolging aan de Amerikaanse boycot van Huawei.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect