Peeters: 'Mogelijk 1.900 ontslagen en 1.250 aanwervingen bij Proximus'

Proximus-CEO Dominique Leroy. ©BELGA

Volgens minister van Werk Kris Peeters is er bij Proximus sprake van 1.900 ontslagen en 1.250 nieuwe aanwervingen. Dat verklaarde hij na overleg met het telecombedrijf.

Proximus   broedt op een herstructurering die 2.000 banen kan kosten. Dat lekte gisteren uit.

Vakbonden 'verbijsterd' over communicatie

'Dit is weinig respectvol', aldus vakbondsman Ben Coremans (ACV-Transcom). De vakbondsman diende het nieuws over de mogelijk 1.900 afvloeiingen via de pers te vernemen. Zelf was hij niet op de hoogte.

'Dit zijn we niet gewend. We hadden verwacht dat eerst de werknemers worden geïnformeerd, dan pas de politiek. Overleg moet gebeuren waar het moet gebeuren.'

Coremans heeft ook vragen bij het cijfer. 'Wat is dat, 1.900 afvloeiingen? Gaat het om naakte ontslagen, brugpensioen, natuurlijke afvloeiingen? Eén ding is zeker. Ze gaan ons tegenkomen.' 

De telecomgroep wou het nieuws ontkennen noch bevestigen. 'In de raad van bestuur werd gesproken over de optimalisering van de kosten', luidde het.

Op het matje

Vanochtend mocht Proximus-topvrouw Dominique Leroy het uitleggen aan premier Charles Michel (MR), minister van Werk Kris Peeters (CD&V) en telecomminister Philippe De Backer (Open VLD).

Na het overleg verklaarde Peeters dat 'er sprake is van 1.900 ontslagen, maar ook van 1.250 aanwervingen'. De cijfers zijn volgens de minister nog 'niet definitief'. De regering verwacht in de komende uren nog meer verduidelijking van het plan. 

Proximus stelt 13.000 mensen tewerk, waarvan ruim 3.000 statutairen. 

'Naakte ontslagen vermijden'

Ook De Backer gaf na afloop van het overleg met Leroy zijn kijk op de zaken. Hij sprak net als Peeters over een combinatie van nieuwe aanwervingen en afvloeiingen, zonder precieze cijfers te noemen. De Backer stipte aan dat hij in de eerste plaats naakte ontslagen wil vermijden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud