Advertentie

Proximus haalt financieel directeur uit Telenet-familie

©BELGA

De Schot Mark Reid komt over van UPC, eigendom van de Telenet-moeder Liberty Global.

Acht maanden nadat financieel directeur Sandrine Dufour aankondigde dat ze verkaste naar de farmareus UCB kondigt telecomgroep Proximus een opvolger aan: de Schot Mark Reid.

Reid komt over van de Europese kabelgroep UPC, waar hij financieel directeur is. UPC maakt deel uit van Liberty Global, de moedergroep van Telenet.

De ingenieur in de luchtvaarttechnologie heeft 25 jaar ervaring in de financiële wereld in Europa en de VS. Voor UPC was hij aan de slag bij onder meer British Airways, Yahoo en Virgin Media.

Na het vertrek van Dufour nam Katleen Vandeweyer ad interim de honneurs waar in de financiële controlekamer. Dat doet ze nog tot Reid in Brussel wordt verwacht, uiterlijk in mei volgend jaar. Vandeweyer wordt Reids rechterhand als Deputy CFO.

IT-baas

Proximus maakt nog een andere benoeming bekend. De Italiaanse Antonietta Mastroianni wordt in april volgend jaar hoofd van de IT en de digitale poot.

De nieuwe functie in het managementcomité moet de IT‑transformatie en ‑vereenvoudiging van de telecomgroep in goede banen leiden.

Mastroianni werkt momenteel bij de Deense TDC Group. Ze behaalde een master in computerwetenschappen en automatisering en werkte voordien onder meer bij Vodafone, Swisscom en Sunrise Communications.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud