Advertentie

Proximus herschikt mobiele formules

Proximus voert nieuwe tarieven in voor kleine bedrijven en zelfstandigen, met meer data en gratis roaming. ©Hilz, Peter/Hollandse Hoogte

Mobiele klanten van de telecomoperator Proximus krijgen vanaf vandaag dubbel zoveel data op hun Pay & Go kaart, en nog meer indien ze de kaart online herladen. Voor zelfstandigen en kleine bedrijven wordt het aanbod herschikt in vijf nieuwe basisformules. Telenet lanceert dan weer een 'virtuele telefooncentrale' voor kleine bedrijven.

Update: In een vorige versie van dit artikel werd het tariefplan Bizz Smart XL 20 verkeerdelijk weggelaten. Hieronder volgt de nieuwe versie.

Voor prepaid-klanten wordt het datavolume verdubbeld op alle formules, zowel Pay & Go Smart als Pay & Go Max. Wie bijvoorbeeld 15 euro laadt op zijn Pay&Go Max kaart krijgt 500 MB in plaats van 250 MB data. Indien u herlaadt via de website van Proximus of via de MyProximus-app worden de data nogmaals verdubbeld tot 1 GB.

Ook voor de Smart-abonnementen wordt het dienstenpakket uitgebreid:

  • Het Smart +50 abonnement wordt vervangen door Smart +45: de klant betaalt 5 euro minder en krijgt 4 GB data in plaats van 3 GB.
  • De prijs van de Smart +65 formule blijft behouden, maar het datavolume verdubbelt van 5 tot 10 GB. Er komen ook 240 belminuten bij om vanuit België naar EU-landen te bellen, en 240 MB om in de EU te surfen zonder extra roamingkosten.

Kleine bedrijven

Ook in het zogenaamde SE/SOHO-marktsegment (Small Enterprises & Small Home Office) worden de tarieven aangepast. Hier worden drie bestaande soorten tariefplannen vervangen door één soort, onder de naam ‘Bizz Smart’. Typisch aan deze zakelijke formules is dat u onbeperkt kunt bellen naar vaste lijnen (in België) en naar collega’s.

  • Bizz Smart XL 10: Een nieuw instapplan voor 10 euro per maand (exclusief btw). Het omvat 100 belminuten, 250 sms’en en 250 MB in België.
  • Bizz Smart XL 20: Voor 20 euro per maand krijgt u 250 belminuten naar mobiele toestellen en 2 GB data.
  • Bizz Smart XL 40: Voor 40 euro per maand (exclusief btw) onbeperkt bellen en sms’en in België plus 4 GB data.
  • Bizz Smart XL 60: Voor 60 euro per maand (nu tijdelijk 50 euro) onbeperkt bellen en sms’en in België, plus 10 GB data, 240 belminuten in de EU, 240 belminuten om van België naar EU-landen te bellen, en 240 MB om in de EU te surfen.
  • Bizz Smart XL Europe: voor 80 euro per maand (nu tijdelijk 70 euro) krijgt u 10 GB data plus 1 GB in Europa, 1000 belminuten in de EU en 1000 belminuten om vanuit België naar EU te bellen (ook naar mobiel).
  • De optie ‘Proximus Calls to All Countries’ (5 euro per maand) geeft de mogelijkheid om tegen goedkopere tarieven naar het buitenland te bellen. Deze optie is beschikbaar op de Bizz Smart XL 40, 60 en Europe formules.

De vermelde zakelijke tarieven zijn exclusief btw. De klanten van Proximus worden persoonlijk op de hoogte gebracht van deze wijzigingen, die automatisch ingaan. Bij combinatie van de mobiele formules in een pack met vastelijnproducten (televisie, internet, vaste telefoon) wordt een permanente korting gegeven van 2, 5 of 10 euro per maand.

Telenet

Ook de Mechelse concurrent Telenet lanceert vandaag een nieuwe dienst voor bedrijven. ‘FreePhone Business’ is een nieuwe telefoniedienst met een ‘virtuele telefooncentrale’ voor kleine en middelgrote bedrijven, gebaseerd op VoIP-technologie (het sturen van spraakverkeer over datanetwerken).

Met de dienst kunnen kmo’s gebruikmaken van toepassingen die vroeger alleen mogelijk waren met een fysieke telefooncentrale, zoals het aanbieden van een keuzemenu, het doorschakelen van oproepen of het afspelen van een wachtmuziekje. FreePhone Business biedt die diensten aan via een virtuele telefooncentrale waarvan de instellingen via een online portaal beheerd kunnen worden. De dienst laat ook toe om een vast nummer via een app (iOS en Android) te koppelen aan de smartphone. Zo kunnen professionele gebruikers ook buiten kantoor bereikbaar blijven, op hetzelfde nummer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud