Advertentie

Proximus krijgt geen schadevergoeding voor kabeldeal van Telenet

Telenet ontsnapt aan een zware schadeclaim van zijn concurrent Proximus ©Jerry De Brie

De telecomoperator Proximus heeft vandaag bot gevangen bij het Antwerpse hof van beroep met zijn miljardenclaim tegen concurrent Telenet.

Het telecombedrijf Proximus eiste in hoofdorde liefst 1,36 miljard euro schadevergoeding van concurrent Telenet en verschillende Vlaamse kabelmaatschappijen, omwille van de deal die zij in 2008 gesloten hadden.

De kabelintercommunales Inter-Media, Integan, Infrax West en PBE, die zich verenigden onder Interkabel Vlaanderen, hadden in 2008 hun tv-abonnees en commerciële activiteiten overgedragen aan Telenet, dat zo toegang kreeg tot zowat 800.000 abonnees, of een derde van tv-kijkend Vlaanderen.

Dankzij die overeenkomst kon nu ook Telenet een 'triple play'-aanbod van internet, tv en telefonie verkopen, iets wat daarvoor enkel Proximus (toen nog Belgacom) deed. Proximus kloeg dat het ook interesse had, maar dat het geen bod had mogen uitbrengen. Het bedrijf trok naar de Raad van State, die de deal in 2014 vernietigde omdat er geen voorafgaandelijke marktbevraging was gebeurd.

Proximus vorderde vervolgens voor het hof van beroep de nietigverklaring van de overeenkomsten, maar ving daar bot. Ook de eis tot schadevergoeding werd nu afgewezen. Het telecombedrijf kon niet aantonen dat het schade had geleden door het ontbreken van een marktbevraging.

Uit niets bleek immers dat Proximus de deal in de wacht zou hebben gesleept indien er toch een marktbevraging zou zijn uitgevoerd. Proximus kon ook niet aantonen dat het daarbij een reële kans had gemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud