Advertentie

Proximus neemt Amerikaanse beveiligingsspecialist over

Dominique Leroy, CEO van Proximus ©Photo News

BICS, de internationale groothandelsdochter van de telecomoperator Proximus, trekt 230 miljoen dollar (212 miljoen euro) uit voor het Amerikaanse TeleSign, een specialist in de beveiliging van digitale transacties.

Lang heeft Dominique Leroy, CEO van Proximus   niet gewacht om het goedkope geld van Mario Draghi aan het werk te zetten. Het staatstelecomconcern haalde in maart nog 500 miljoen op via een lening waarop het tot 2022 jaarlijks een zuinige 0,5 procent rente betaalt.

Proximus-dochter BICS, dat wereldwijd interoperabiliteitsdiensten levert, neemt TeleSign over voor 230 miljoen dollar. Het Amerikaanse bedrijf biedt authenticatie- en mobiele-identiteitsdiensten aan aan leveranciers van internet- en digitale diensten.

Deze overname is een logische stap in de strategie die Proximus van een telecom- en ICT-bedrijf tot een leverancier van digitale diensten zal transformeren.
Dominique Leroy
CEO Proximus

Met de overname wil de telecomgroep haar zogenaamde 'Fit for Growth’-strategie versnellen en uitgroeien tot 'een leverancier van digitale diensten met oplossingen die mensen en ondernemingen helpen beter te leven en slimmer te werken'. De technologie van TeleSign maakt het mogelijk om spraak-, messaging- en identiteitsoplossingen in eender welke web- of mobiele applicatie te brengen, beveiligd en in real time.

Door die overeenkomst versterkt Proximus ook zijn aanwezigheid op het Amerikaanse continent.

Gaming

TeleSign bedient meer dan 500 klanten uit sleutelsectoren zoals sociale netwerken, gaming, e-commerce, software en communicatie, inclusief 9 van de 10 grootste internetmerken. TeleSign haalde in 2016 100 miljoen dollar aan inkomsten, goed voor een gemiddelde groei van 27 procent over de periode 2014-2016.

'Dit is de grootste overname sinds de integratie van Telindus', aldus CEO Dominique Leroy. 'Het is een logische stap in de strategie die Proximus zal transformeren van een telecom- en ICT-bedrijf tot een leverancier van digitale diensten.'

Schuldenvrij

BICS zal een voorschot van 230 miljoen dollar (op een cash- en schuldenvrije basis) betalen aan de TeleSign aandeelhouders, en daarnaast een variabele prestatiegebaseerde 'earn-out'-vergoeding.

De sluiting van de transactie, die Proximus financiert met bestaande cash, is onderworpen aan de gebruikelijke regelgevingsvoorwaarden, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 zullen zijn vervuld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud