Proximus-personeel zwaait Leroy uit met spontane actie

Daags voor Dominique Leroy officieel afzwaait als Proximus-CEO, kreeg ze nog een warm afscheid van het personeel.

Honderden mensen verzamelden zich donderdagmiddag aan de voet van de Proximus-torens om Leroy met een goed gevoel te laten vertrekken na zes jaar aan het hoofd van het telecombedrijf. In hartvorm en met grote, witte letters die 'thank you' spelden, werd Leroy - die op 1 december aan de slag gaat bij KPN - uitgezwaaid.

Het gaat om een spontane actie van het personeel, met als doel Leroy toch een warm afscheid te gunnen na alle commotie die de voorbije weken ontstond rond haar persoon. Onder andere een ongelukkig getimede aandelenverkoop en wrevel over de timing van haar vertrek veroorzaakten veel boosheid. Om de sereniteit te herstellen, besliste Leroy afgelopen weekend al vervroegd het bedrijf te verlaten, op 20 september. 

Omdat een deel van het personeel niet wilde dat de voorbije twee weken haar goede werk van de afgelopen zes jaar overschaduwde, werd een actie georganiseerd om Leroy te bedanken. Die werd de voorbije dagen via mail verspreid bij het personeel. 

Toen Leroy de opkomst zag, daalde ze samen met voorzitter Stefaan De Clerck af naar het plein voor de torens om er een korte afscheidsspeech te geven. Op vraag van de politie werd de actie kort gehouden.

Niet iedereen kon de spontane actie smaken. ACOD-afgevaardigde Bart Neyens tweette een sneer aan de mensen die kwamen opdagen. Het illustreert de spanning die bij Proximus hangt rond het transformatieplan dat Leroy begin dit jaar in gang zette. Daarbij verdwijnen 1.900 banen bij de telecomspeler.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud