netto

Proximus vervangt roamingtarieven door vaste toeslag

©Filip Ysenbaert

Proximus hervormt zijn roamingtarieven. Met de nieuwe Daily Roaming Pass kunnen klanten ook buiten de Europese Unie hun Belgische tariefplan behouden.

Wie buiten de Europese Unie gebruikmaakt van mobiele data, betaalt roamingkosten, die vaak verschillen van bestemming tot bestemming. Proximus rekent klanten die naar de Verenigde Staten reizen 14,52 euro per megabyte aan, tenzij ze voor een Travel Passports kiezen, waarmee ze voor een bepaald bedrag een beperkte hoeveelheid mobiele data ter beschikking krijgen.

Vanaf 1 juli deelt Proximus landen in zones in. Landen als de VS, Zwitserland of Turkije vallen met de nieuwe Daily Roaming Pass in zone A. Klanten die er mobiele data willen gebruiken, betalen een toeslag van 5,95 euro per 24 uur om te blijven surfen volgens hun Belgische tariefplan. Voor de minder bezochte landen in zone B, zoals Vietnam, Senegal, Congo en Peru, bedraagt de toeslag 11,95 euro.

Het nieuwe tarief zal automatisch toegepast worden voor wie een telefoongesprek start, begint te surfen of meer dan twee sms’en of mms’en per dag verstuurt. De toeslag om volgens het Belgische tariefplan te werken is 24 uur geldig. Wie gedurende de hele reis niet belt, surft of berichten verstuurt, zal niets aangerekend worden. Proximus wil met de service de klanten ‘ontzorgen’ - het is niet nodig de dienst op voorhand aan te vragen of weer af te zeggen - en de tarificatie transparanter maken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud