Proximus ziet financieel directeur vertrekken

Proximus ziet zijn financieel directeur Sandrine Dufour verkassen naar UCB. ©BELGA

De Française Sandrine Dufour stapt over van de telecomgroep Proximus naar de farmareus UCB. Na het vertrek van Dominique Leroy was Dufour even CEO ad interim.

Sandrine Dufour vertrekt op 1 juni Proximus   als financieel directeur. Ze stapt over naar de farmagroep UCB .

De Française ging vijf jaar geleden bij Proximus aan de slag na een carrière van 16 jaar bij de Franse mediagigant Vivendi. Zo stond ze, samen met toenmalig CEO Dominique Leroy, aan het hoofd van het overheidsbedrijf. Twee vrouwen aan de top van een Belgische beursgenoteerd bedrijf is iets wat niet vaak voorkomt. Het topduo leidde de telecomgroep weer naar (lichte) groei. 

Toen Leroy eind vorig jaar zou overstappen naar de Nederlandse operator KPN werd Dufour van september tot eind november interim-CEO. In die rol bereidde ze het strategisch plan en het budget voor 2020 voor. Daarnaast ondertekende ze de overeenkomst met Orange Belgium om voortaan samen netwerkapparatuur aan te kopen.

Dufours naam deed de ronde in de zoektocht naar een nieuwe CEO, maar ze liet in het midden of ze kandidaat was om Leroy op te volgen. Uiteindelijk trok de Fransman Guillaume Boutin, hoofd van de consumentenafdeling, het laken naar zich toe. Boutin en Dufour werkten ook samen bij Vivendi. 

Bij UCB treedt Dufour in de voetsporen van de Duitser Detlef Thielgen, die de voorbije 13 jaar een sterke reputatie opbouwde bij analisten en beleggers. De dag dat zijn exit bekend werd, kreeg het aandeel een tik van ruim 3 procent, wat de farmagroep 500 miljoen euro aan beurswaarde kostte

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud