Qbic en Immoweb-oprichter investeren in Gents bedrijf Calltic

Martin De Prycker, gewezen Barco-topman, zette mee het startersfonds Qbic II op dat de kapitaalronde leidt. ©Thomas De Boever

De startende onderneming Calltic, die een injectie krijgt van 1,5 miljoen euro, bindt de strijd aan tegen telecomfraude.

De Gentse start-up Calltic heeft een kapitaalronde van 1,5 miljoen euro afgesloten. Dat meldt Calltic woensdag in een persbericht. De kapitaalronde wordt geleid door het startersfonds Qbic II dat mee werd opgezet door gewezen Barco-topman en ADSL-grondlegger Martin De Prycker.

1,5 miljoen euro
Kapitaal
De Gentse start-up Calltic heeft een kapitaalronde van 1,5 miljoen euro afgesloten

Ook het Brusselse investeringsfonds Akiles, opgezet door de oprichter en vroegere CEO van vastgoedsite Immoweb, doet mee aan de kapitaalronde. Net als twee vorige kapitaalverschaffers van Calltic, de start-upfinancier Imec.istart en technologie-investeerder Luc Kindt, die onder meer aan de slag was bij Barco.

Volgens managing partner Sofie Baeten van Qbic II Fund was er een sterke interesse bij financiers voor het dossier wegens de degelijke technologie van Calltic en het parcours van het managementteam.

Afrika

Calltic heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om telecomfraude op te sporen die de sector wereldwijd naar schatting 5 miljard euro kost. Het kon onlangs de eerste klanten optekenen, met name mobiele operatoren in Afrika. Het verse geld kan dienen om dit jaar het eerste product op de markt te brengen. Het bedrijf bereidt ook nieuwe productlanceringen voor en heeft een eerste patent ingediend.

Met de nieuwe kapitaalronde erbij heeft Calltic in totaal bijna 2 miljoen euro opgehaald.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud