Singaporese operatoren kiezen voor Europese 5G-leveranciers

©BELGAIMAGE

De grootste telecomoperatoren in Singapore gaan voor hun 5G-netwerken in zee met Europese bedrijven. Dat is woensdag bekendgemaakt.

Het Chinese Huawei, 's werelds grootste leverancier van telecomapparatuur waartegen de Verenigde Staten een globale campagne voeren, loopt weer contracten mis. Eerder deze week werd bekend dat er voor China ook in België geen grote rol weggelegd zal zijn.

Singtel, een van de grootste operatoren in Singapore, kiest voor het Zweedse Ericsson om zijn toekomstige netwerk van 5G - supersnel mobiel internet - uit te bouwen. De andere twee grote spelers kiezen in een joint venture voor het Finse Nokia, maar lieten wel al weten dat Huawei mee kan stappen in het project. 

Huawei haalde in Singapore wel een contract binnen bij de kleinere speler TPG Telecom. Die heeft van de Singaporese telecomregulator alleen de toestemming gekregen om 5G in bepaalde hotspots beperkt uit te rollen. 

Spionage

De Verenigde Staten lobbyen al meer dan een jaar bij hun bondgenoten tegen het gebruik van Chinese netwerkinfrastructuur - vooral die van de technologiegigant Huawei - voor 5G. De Amerikanen wijzen op de nauwe banden tussen Huawei en de Chinese overheid en vrezen spionage. De Amerikaanse regering plaatste het bedrijf in mei vorig jaar op een zwarte lijst, waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer handel mogen voeren met de Chinese telecomgigant. 

Begin dit jaar werkte de Europese Commissie ook een pakket regels uit dat moet helpen bij de beoordeling van risico's bij het kiezen van leveranciers van 5G-infrastructuur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud