Smartphonefabrikant Xiaomi verdwijnt van Amerikaanse zwarte lijst

©REUTERS

Het Amerikaanse ministerie van Defensie draait de sanctie van voormalig president Donald Trump tegen het Chinese telecombedrijf Xiaomi terug.

Door het plaatsen van Xiaomi op de zwarte lijst was het Amerikaanse investeerders onder meer verboden aandelen van het bedrijf te kopen. Het Amerikaanse ministerie van Defensie haalde de banden van het Chinese bedrijf met het leger aan om Xiaomi te bannen. Een beschuldiging die het smartphonebedrijf onmiddellijk van de hand wees.

De Chinese smartphonefabrikant ging in de aanval door een rechtszaak aan te spannen tegen de Amerikaanse regering. In maart blokkeerde een federale rechter al tijdelijk de handhaving van de zwarte lijst.

TikTok

Kort na die overwinning meldde Reuters dat andere Chinese bedrijven op dezelfde zwarte lijst soortgelijke rechtszaken overwegen. Onder het presidentschap van Donald Trump werden onder meer de smartphonegigant Huawei, de videoapp TikTok en de chatdienst WeChat op de zwarte lijst gezet. De nieuwe president, Joe Biden, wil de sancties tegen die bedrijven ook herbekijken.

De aandelen van Xiaomi schoten in Hongkong meer dan 6 procent de hoogte in toen het nieuws zich verspreidde. De aandelenkoers van het bedrijf was met ongeveer 20 procent gedaald sinds het in januari op de zwarte lijst werd geplaatst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud