Sony wil partner Ericsson uitkopen

Sony Ericsson is actief op de smartphonemarkt met de Xperia-toestellen, die draaien op het Android-systeem van Google - Foto Bloomberg

De Japanse elektronicagigant Sony wil het belang van het Zweedse Ericsson in hun gsm-joint venture overnemen. Dat schrijft The Wall Street Journal. Sony wil dat de divisie nauwer aansluit bij zijn tablets, spelconsoles en computers, om zo beter te kunnen concurreren met Apple en Samsung. Een eventuele deal kan 1 tot 1,25 miljard euro waard zijn.

Het financiële luik van de transactie is complex. Het bedrag van 1 tot 1,25 miljard euro is enkel een analistenwaardering van het belang van Ericsson. Dat bedrag kan snel oplopen als Sony ook de hand wil leggen op een aantal relevante patenten van Ericsson.

Indien de deal, die nog op elk moment kan afspringen, doorgaat, ondergaat het smartphonelandschap opnieuw een belangrijke wijziging. De machtsverhoudingen verschoven eerder al met de overname van Motorola Mobility door Google. Daarmee wordt de internetreus een rechtstreekse concurrent op de lucratieve smartphonemarkt.

Sony hoopt met de deal te komen tot een betere integratie van zijn diensten. Nu kunnen vooral Apple en Samsung profiteren van het feit dat al hun producten dankzij goed geïntegreerde systemen vlot met elkaar communiceren, onder meer dankzij compatibele of zelfs identieke besturingssystemen. Door de drempel van de joint venture kan Sony dat nog niet zo goed met de smartphones (vooral dan de Xperia-lijn) die uit de stal van Sony Ericsson komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud