Stevige opslag voor Leroy in Nederland

©Photo News

Dominique Leroy gaat fors meer verdienen bij KPN dan bij Proximus.

Bij KPN zal Leroy een basissalaris van 935.000 euro per jaar verdienen. Daar kunnen korte- en langetermijnbonussen bovenop komen.

De Belgische salariskampioenen

De Tijd maakte een rangschikking van de beste verdienende CEO's van ons land. Dominique Leroy kwam in 2018 uit op plaats 17. Bekijk de hele lijst en analyse hier.

Als topvrouw van Proximus verdiende Leroy vorig jaar 940.546 euro. Dat bedrag is inclusief bonussen. Haar basissalaris bedroeg 522.810 euro.

Is de overstap van Leroy een geldkwestie? In regeringskringen klinkt het dat ze in juni haar contract bij Proximus, dat in januari 2020 afliep, wou verlengen. De gesprekken met de raad van bestuur werden daarna opgestart. 

Mogelijk doorkruiste KPN die gesprekken. 'De verloning van onze CEO kent inderdaad niet de beperkingen van in België', zegt KPN-voorzitter Duco Sickinghe aan De Tijd.

Tijdens haar mandaat clashte Leroy al eens met de regering over haar verloning. Die was te beperkt, vond ze, maar onder meer toenmalig minister van Telecom Alexander De Croo (Open VLD) en premier Charles Michel (MR) blokten de vraag om opslag af.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud