Advertentie

Telecomoperator Dommel vraagt bescherming aan tegen schuldeiders

Bart Van Coppenolle, ex-Metris, is ruim een jaar geleden eigenaar geworden van Dommel. ©Emy Elleboog

De kleinere telecomoperator Dommel heeft voor de ondernemingsrechtbank van Hasselt bescherming aangevraagd en gekregen tegen zijn schuldeisers. Het bedrijf heeft vijf maanden om zich te reorganiseren. Anders volgt het faillissement.

Bijna een maand geleden maakte Dommel nog bekend dat het stopt met leveren van telecomdiensten. De telecomoperator wees toen Proximus als schuldige aan. Dommel, een zogeheten 'virtuele operator', gebruikte het netwerk van Proximus om zelf telecomdiensten aan te bieden, maar Proximus zette een punt achter die samenwerking.

Proximus stelde dat Dommel zijn facturen niet betaalde, maar Dommel betwist dat. Het bedrijf meldde van zijn kant dat Proximus te hoge tarieven hanteerde en dat het een jaar lang heeft geprobeerd om een oplossing uit te dokteren, maar tevergeefs.

De rechtbank in Hasselt heeft Dommel, en moederbedrijf Schedom, nu de toestemming gegeven om een gerechtelijke reorganisatie in te gaan. De provider krijgt vijf maanden bescherming tegen zijn schuldeisers en heeft op die manier tijd om een herstructurering op te zetten.

Dommel kondigt op zijn website aan een alternatieve leverancier te hebben gevonden voor Proximus, maar wie dat is, wordt niet vermeld.

Dommel, dat vorig jaar nog Billi opslorpte, had 12.000 mobiele klanten en 10.000 internetklanten. Die zullen, opnieuw volgens de website van Dommel, gratis een nieuwe simkaart aangeboden krijgen.

Schedom, de vennootschap achter Dommel, is in handen van Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael, die vroeger hun schouders onder Metris hebben gezet. De twee ondernemers proberen ook de 'slimme afstandsbediening' Bhaalu in de markt te zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud