Telecomreuzen T-Mobile en Sprint fuseren

©AFP

De nummers drie en vier van draadloze telefonie in de VS smelten samen via een deal ter waarde van 26,5 miljard dollar.

T-Mobile heeft de jongste vier jaar herhaaldelijk gepraat met Sprint over een fusie. Samen hebben ze 127 miljoen klanten en vormen ze een belangrijke uitdager voor de nummer één Verizon en de nummer twee AT&T.

Amerikaanse toezichthouders zullen de nieuwe groep wellicht op de rooster leggen over de prijzen die ze klanten zullen aanrekenen voor hun gezamenlijke diensten. De toezichthouders lanceerden eerder al een juridische procedure tegen de overname van mediagroep Time Warner door AT&T.

De doorbraak in de onderhandelingen kwam er nadat Deutsche Telekom, de grootste aandeelhouder van T-Mobile, en het Japanse Softbank, de eigenaar van Sprint, een akkoord bereikten over de structuur van de nieuwe groep. Deutsche Telekom zal de nieuwe groep controleren.

Het zal 42 procent van de fusiegroep bezitten en negen van de veertien bestuurders benoemen. Softbank krijgt een belang van 27 procent. Aangezien Deutsche Telekom de groep controleert, spreken sommige analisten van een overname van Sprint door T-Mobile.

In 2014 mislukte een fusie omdat de Amerikaanse mededingingsautoriteit bezwaren had. In november mislukte een tweede poging omdat er geen eensgezindheid was over de waardering van beide bedrijven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud