Advertentie

Telenet breidt sociaal internetproject uit

Ook federaal minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (rechts) was aanwezig op de persconferentie waarop Telenet het project voor 'sociaal internet' voorstelde. ©Wim Kempenaers

Telenet beloofde vorig jaar 10.000 gezinnen van internet te voorzien voor 5 euro. Dat project verliep moeilijker dan gepland. 'We hebben sociale organisaties nodig om de doelgroep beter te bereiken.'

Telenet hoopte vorig jaar om via het profproject 'Essential Internet' 10.000 gezinnen aan internet te helpen met een klein toestel dat het mobiele telefoniesignaal (4G) omzet in een wifiverbinding. Op die manier kunnen kwetsbare gezinnen voor 5 euro het internet op.

Die uitrol verliep moeilijker dan gedacht. 'Op dit moment maken iets meer dan een honderdtal gezinnen gebruik van de dienst', zegt Ineke Rampart, directeur corporate affairs bij Telenet. Gebruikers geven aan tevreden te zijn over de kwaliteit van het internet. 'Vooral het feit dat het om een vast bedrag van 5 euro per maand gaat, is voor mensen die het niet breed hebben van belang.'

Vooral het feit dat het om een vast bedrag van 5 euro per maand gaat, is voor mensen die het niet breed hebben van belang.
Ineke Rampart
Directeur corporate affairs bij Telenet

Telenet zegt dat het veel geleerd heeft uit het proefproject en wil nu een stap verder gaan. Ten eerste komt er naast het abonnement van 5 euro per maand ook een aanbod van 10 euro per maand. 'Zeker voor jonge gezinnen was 20 giga­byte (GB) per maand en een downloadsnelheid van 5 megabit per seconde te weinig', zegt An Caluwaerts, executive vice president people, brand & corporate affairs. Het pakket van 5 euro wordt opgetrokken naar een datavolume van 50 gigabyte, voor 10 euro krijgen gezinnen 150 gigabyte.

6.000 laptops

Digitale inclusie stopt niet bij de toegang tot internet. De coronapandemie heeft ook geleerd dat er een structureel tekort is aan hardware en digitale vaardigheden. Daarom breidt Telenet het 'Essential Internet'-programma uit met tweedehandslaptops en basisvaardigheidstraining.

De telecomspeler werkt daarvoor samen met de vzw's Ondernemers voor een warm België en Link in de Kabel. Het doel is om tegen het eind van het jaar 6.000 laptops te 'refurbishen'. Federaal minster van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) trekt 500.000 euro uit voor de hardware en trainingen, Telenet financiert de andere helft.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud