Advertentie
Advertentie

Telenet-eigenaar voert 'gesprekken' met Britse telecomreus Vodafone

John Malone, topman van Liberty Global, sprak eerder al zijn interesse uit voor (delen van) Vodafone. ©REUTERS

Vodafone onderhandelt met branchegenoot Liberty Global over een mogelijke uitwisseling van bezittingen, maar een volledige fusie wordt daarbij niet besproken. Dat liet het Britse telecomconcern vrijdag weten naar aanleiding van mediaberichten.

De gesprekken bevinden zich volgens Vodafone  in een vroeg stadium. Of er uiteindelijk een deal uitrolt is dan ook nog onzeker.

Op een samenwerking tussen de twee telecomconcerns wordt al langere tijd gespeculeerd. Topman John Malone van Liberty Global , het moederbedrijf van onder meer Telenet en het Nederlandse Ziggo, liet vorige maand in een interview al doorschemeren dat hij daar strategische voordelen in ziet.

Malone zei dat met name de activiteiten van de twee bedrijven in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië goed bij elkaar zouden aansluiten. Voor Nederland zou dat kunnen beteken dat kabelaar Ziggo, waar onlangs ook UPC in is opgegaan, onder één dak komt met het mobiele netwerk van Vodafone.

Persbureau Bloomberg meldde op gezag van ingewijden dat een fusie wel als optie op tafel ligt. De omvang van zo'n transactie zou evenwel achterdocht kunnen wekken bij de mededingingsautoriteiten. De marktwaarde van Liberty Global bedraagt een kleine 90 miljard dollar (80 miljard euro), die van Vodafone ruim 140 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud