Telenet haalt meer geld op dan gedacht

Telenet, geleid door John Porter, ©Photo News

Door de sterke vraag naar zijn schuldpapier haalt Telenet geen 1,13 maar 1,44 miljard euro op via de uitgifte van obligaties.

Telenet heeft bijna 1,5 miljard euro vers geld opgehaald door de plaatsing in de markt van effecten, meer bepaald senior secured notes of bevoorrechte obligaties met onderpand. Dat maakte het Mechelse telecom- en mediabedrijf vrijdag bekend.

Eerder deze week raakte via het persbureau Bloomberg bekend dat Telenet met de emissie bij institutionele partijen mikte op een tranche in euro van 500 miljoen en in dollar van 750 miljoen, in totaal omgerekend 1,13 miljard euro dus.

Maar 'gelet op de grote vraag van investeerders' heeft Telenet de tranches kunnen optrekken tot respectievelijk 600 miljoen euro en 1 miljard dollar, om in totaal te landen op omgerekend 1,44 miljard euro.

De notes zullen vervallen op 1 maart 2028 en zullen een vaste coupon hebben van 3,50 procent voor die in euro en 5,50 procent voor die in dollar. Dat is ongeveer evenveel als woensdag al bekendraakte.

Termijnkredieten

Telenet meldt bovendien de succesvolle plaatsing van twee forse termijnkredieten, een van 730 miljoen euro en een tweede van 1,3 miljard dollar, met respectievelijk een termijn van 10 jaar en 8,25 jaar. 

Het bedrijf gaat de netto-opbrengst van de vier operaties gebruiken voor de volledige vervroegde terugbetaling van twee kredietlijnen. Daardoor kan het bedrijf de gemiddelde looptijd van zijn schulden verlengen van 8,1 jaar tot 9,5 jaar en dat 'tegen aantrekkelijke tarieven', met daarnaast ook meer flexibiliteit in de afspraken met de financiers.

De vennootschap zal voor augustus 2024 niet met schuldaflossingen worden geconfronteerd en heeft volledige toegang tot 400 miljoen euro aan onbenutte kredietlijnen. Telenet herfinancierde al in april en mei zijn schulden. Het bedrijf wijst erop dat de jongste operatie neutraal is voor de schuldgraad van de vennootschap.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud