Telenet keert interim-dividend uit

John Porter, de CEO van Telenet. ©BELGA

Telenet trekt 63,2 miljoen euro uit voor de betaling van een interim-dividend. Dat komt neer op 0,57 euro per aandeel.

De aandeelhouders krijgen het bedrag op 9 december op hun rekening gestort. Volgend jaar in mei volgt het slotdividend over het boekjaar 2019. 

Hoeveel dat wordt, is nog onduidelijk. Telenet geeft evenwel enkele richtlijnen mee. Zo zal 50 tot 70 procent van de aangepaste vrije kasstroom in de vorm van dividenden worden uitgekeerd. Als de evolutie van de schuldgraad het toelaat, kan ook het restant van de vrije aangepaste kasstroom dienen voor onder andere dividenden of de inkoop van eigen aandelen. Voorts heeft Telenet beslist 1,2 miljoen eigen aandelen te vernietigen. 

Hogere omzetprognose

In een aparte mededeling trekt Telenet zijn omzetprognose op. Het bedrijf verwacht nu een daling van 2 procent. Eerder mikte het op een krimp van 2,5 procent. Alle andere financiĆ«le doelstellingen voor het volledige boekjaar blijven onveranderd. 

-2%
Omzet
Voor heel 2019 verwacht Telenet een omzetdaling van 2 procent. Eerder was dat nog 2,5 procent.

De omzet van Telenet staat na de eerste negen maanden van het jaar op 1.910,6 miljoen euro. Dat is 1 procent meer dan vorig jaar als gevolg van de overnames van Nextel en De Vijver Media. Zonder de overnames is er een krimp van 1,4 procent. 

Telenet verwijst voor die krimp onder andere naar het verlies van het MVNO-contract met Medialaan. Telenet zag dit voorjaar Medialaan, dat telecommerken als Mobile Vikings en Jim Mobile onder zijn hoede heeft, afhaken als huurder van netwerkcapaciteit. Medialaan ging in zee met Orange Belgium, de uitdager van Telenet en Proximus op de telecommarkt. Andere negatieve factoren de voorbije kwartalen waren de lagere interconnectietarieven en lagere opbrengsten uit mobiele telefonie, vooral dan uit dataverbruik.

De nettowinst kwam het voorbije kwartaal uit op 142,9 miljoen euro, een daling van 30 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud