Telenet probeert overname VOO te dwarsbomen met bod op Brutélé

©Photo News

De Vlaamse kabeloperator Telenet hernieuwt een overnamevoorstel aan de Brusselse intercommunale Brutélé. Zo hoopt het bedrijf de verkoop van de Waalse kabeloperator VOO aan het Amerikaanse Providence te doorkruisen.

Brutélé is een historische mede-aandeelhouder van VOO, naast de groep Nethys, die via de intercommunale Enodia gecontroleerd wordt door een aantal gemeenten uit het Luikse.

Telenet zou zijn bestaande Brusselse kabelnetwerk kunnen uitbreiden met dat van Brutélé.

Afgelopen weekend raakte bekend dat Nethys-topman Stéphane Moreau een overeenkomst heeft gesloten met het Amerikaanse private-equityfonds Providence om VOO over te nemen. Die deal kon Moreau maandenlang onder de radar houden, ook voor zijn eigen gemeentelijke aandeelhouders.

Een belangrijke voorwaarde in de overeenkomst is wel dat de gemeentelijke aandeelhouders van Brutélé de Brusselse intercommunale eerst verkopen aan de Luikse intercommunale Enodia (het vroegere Publifin), de eigenaar van Nethys/Voo. Lukt dat niet, dan kan Providence de deal afblazen of een forse korting bedingen.

Machinaties

Bij Brutélé werd de voorbije dagen al gepikeerd gereageerd op de Luikse machinaties van Moreau. Met een eigen bod op Brutélé hoopt Telenet, dat zelf zijn zinnen op VOO heeft gezet, wellicht Nethys stokken in de wielen te steken en de deal met Providence te doen springen. Bovendien zou Telenet zijn bestaande Brusselse kabelnetwerk kunnen uitbreiden met dat van Brutélé.

Telenet zegt dinsdag in een schriftelijke verklaring dat het geïnteresseerd blijft in de overname van Brutélé. Het stuurde de raad van bestuur van de Brusselse intercommunale ook een brief met die boodschap. Het gaat om de 'herbevestiging' van een eerder voorstel: het Vlaamse bedrijf bracht in april vorig jaar een bod van naar verluidt 330 à 360 miljoen euro uit, maar had daar geen succes mee.

'We hopen nog altijd dat Brutélé ons contacteert om onze interesse in concreto te bespreken', aldus Telenet in de verklaring. 'Zoals u weet is Telenet altijd een langetermijninvesteerder die met de beste netwerken en de beste diensten maximaal wil inspelen op de noden van de klanten, ook in de toekomst.  Telenet is vandaag al actief in twee derde van Brussel en heeft de nodige expertise om heel  Brussel zowel voor de residentiële markt als de B2B mark te bedienen voor vast en mobiel internet, mobiele en vaste telefonie en televisie.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud