Advertentie

Test-Aankoop schaart zich achter Telenet-klagers

Telenet heeft nog geen contact opgenomen met de actiegroep die tegen de prijsverhogingen strijdt.

De consumentenorganisatie zal de Telenet-klanten ondersteunen in hun strijd tegen de prijsverhogingen bij het kabelbedrijf.

De petitie op iklaatmenietpluimen.be tegen Telenets prijsverhogingen van 4 à 5 procent telt 70.000 handtekeningen. Initiatiefnemer Kurt Buysse laat nu ook een Franstalige versie van de site maken, want Telenet telt heel wat Franstalige klanten.

Volgens Buysse kan Test-Aankoop extra aandacht trekken op het initiatief en twijfelaars over de streep trekken. Op die manier moet de petitie snel de kaap van 100.000 mensen kunnen ronden.

De consumentenorganisatie mailt alvast naar de 30.000 mensen die zich in april hadden ingeschreven op de petitie tegen de verplichte en tegen betaling omruiling van oude tv-decoders. En ze plant haar rekenmodule open te zetten om de bundels bij verschillende operatoren te vergelijken - normaal is die enkel beschikbaar voor de 360.000 leden.

Test-Aankoop-woordvoerder Ivo Mechels wil dat de overheid het eenvoudiger maakt om van telecomoperator te veranderen. ©Photo News

'We moeten samen strijden tegen de prijsverhogingen in de hoop dat Telenet ervan afziet', zegt Test-Aankoop-woordvoerder Ivo Mechels (foto: Photo News). 'En we willen de markt en de politiek wakker schudden. Er is te weinig concurrentie in België.'

'In de buurlanden vind je een gemiddelde bundel met digitale tv, internet en telefonie voor minder dan 40 euro', vult Mechels aan. 'In ons land niet, zelfs niet voor een bundel voor laag verbruik. Bij Belgacom betaal je daarvoor 65,5 euro per maand, bij Telenet nog meer. En bij de lagekostenmerkten Scarlet en Snow (39 euro per maand, red.) betaal je nog altijd hoge activerings- en installatiekosten (in het geval van Scarlet respectievelijk 50 en 99 euro, red.).'

Groepsaankoop

Op groepsofferte.be, eveneens een initiatief van Buysse, hebben ondertussen 20.000 Telenet- en niet-Telenet-klanten (4.000) zich aangemeld als kandidaat om een groepsaankoop van een bundel telecomdiensten (telefonie, televisie, internet) te doen.

Zowel Proximus als zijn lagekostenmerk Scarlet zal die mensen groep een voorstel doen. Buysse zit binnenkort ook samen met twee andere leveranciers, waaronder BASE.

Telenet heeft nog niet van zich laten horen, zegt Buysse. Hij wil rond kerst alle voorstellen van de leveranciers binnen hebben. Ook voor de groepsaankoop kan hij steunen op Test-Aankoop. De organisatie organiseerde in het verleden van die aankopen voor elektriciteit, mazout, pellets en isolatiemateriaal. Al is de aankoop van energie wel een pak minder complex dan die van gebundelde telecomdiensten.

Buysse zegt zijn actie te zullen staken als Telenet de prijsverhogingen annuleert.

Geen toegeving

Op de Facebook-pagina van iklaatmenietpluimen melden verschillende Telenet-klanten dat ze door het kabelbedrijf 'plots' een korting van 5 euro per maand aangeboden krijgen. Andere klanten melden dan weer dat die actie al geruime tijd loopt.

Telenet-woordvoerder Stefan Coenjaerts bevestigt dat het niet om een toegeving gaat onder druk van de actiegroep: 'Het is een commerciële actie die al meer dan een jaar loopt. Klanten met een Whop (bundel met tv, internet en telefonie) die tegen hun limiet aanschurken, bieden we proactief een upgrade naar (het 10 euro duurdere) Whoppa aan. Met een korting van 5 euro per maand. Op die manier bieden we bestaande klanten dezelfde voordelige voorwaarden aan als nieuwe klanten.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud