Trump werpt levenslijn naar Chinees techbedrijf ZTE

©EPA

ZTE, producent van telecomapparatuur was de voorbije weken speelbal geworden in het handelsconflict tussen de VS en China.

Een boete van 1,3 miljard dollar, wissels in het management, en extra controlesystemen. Dat zijn de voorwaarden die het Chinese ZTE van het Amerikaanse ministerie van Handel krijgt opgelegd om gered te worden. 

Vorige maand besliste het Amerikaanse ministerie van Handel dat ZTE, een van de grootste makers van telecomapparatuur in China, zeven jaar lang geen Amerikaanse onderdelen mag kopen. ZTE zou regels hebben overtreden inzake handel met Iran en Noord-Korea. 

Het bedrijf belandde ongewild in de vuurlinie van het handelsconflict tussen de twee grootste economieĆ«n ter wereld. Het bedrijf dreigde daardoor kopje onder te gaan, aangezien Amerikaanse componenten zoals chips van Qualcomm of software zoals Android van Google cruciaal zijn voor de smartphones en apparatuur dat ZTE verkoopt. ZTE is bijvoorbeeld een belangrijke leverancier van Telenet en bereidt mee de komst van 5G, de volgende generatie van draadloze technologie, mee..

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content