Verkoop VOO, Win en Elicio bevroren

Als het van Nethys-topman Stéphane Moreau afhangt neemt de Amerikaanse investeerder Providence het Waalse kabelbedrijf VOO over. ©BELGA

De raad van bestuur van de Luikse intercommunale Enodia zal pas beslissen na een juridische en financiële doorlichting van de deals die in het geniep werden afgesloten.

De raad van bestuur van de Luikse intercommunale Enodia heeft woensdagavond de verkoop van het telecombedrijf VOO, de IT-groep Win en de groenestroomproducent Elicio door zijn dochter Nethys opgeschort.

Dat is het gevolg van de commotie die ontstond toen bekend werd dat Nethys-topman Stéphane Moreau in het geniep verkoopakkoorden had gesloten met de investeerder Providence en Nethys-bestuurder François Fornieri, de topman van Mithra.

Enodia's raad van bestuur zal pas beslissen na een juridische en financiële doorlichting van de deals. 'De verkoop moet worden beslist op basis van deze elementen. De verkoop bevriezen maakt het mogelijk de zaken op een correcte manier uit te voeren en plaatst de bestuurders niet voor voldongen feiten', zegt een bestuurder van Enodia. 

De rapporten worden verwacht tegen 10 oktober. Dat is twee weken voor een belangrijke voorwaarde in de deal met Providence. Enodia moet Brutélé voor 24 oktober overnemen. Gebeurt dat niet, dan kan Providence de deal afblazen of alleen de Luikse kabel overnemen voor een lagere prijs. Brutélé is de intercommunale die de kabelbelangen van een dertigtal gemeenten uit Brussel en Henegouwen beheert. Het is in het kabelbedrijf VOO de kleinere partner van Nethys.

Telenet   en Orange Belgium   volgen de ontwikkelingen rond VOO van nabij op. Ze zijn beide kandidaat om het Waalse kabelbedrijf over te nemen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud