Vertrek Leroy kost Proximus kwart miljard aan beurswaarde

©EPA

Beleggers zien Dominique Leroy niet graag vertrekken bij Proximus. Het aandeel zakt bij de opening van de handel in Brussel bijna 3 procent. 240 miljoen euro aan beurswaarde verdampt.

Beleggers zwaaien de roergangster van Proximus  uit met een koersverlies van 2,8 procent kort na opening van de handel. Het vertrek van Leroy kost Proximus daarmee 240 miljoen aan beurswaarde. Het waardeverlies voor de overheid, dat 53 procent van de aandelen in Proximus aanhoudt, bedraagt 116 miljoen euro.

De onduidelijkheid over de opvolging van Leroy en de impact van haar vertrek op het lopende investerings- en kostenbesparingsprogramma triggeren een verkoopgolf.

Het ontslag van Leroy middenin een grote herstructureringsoperatie bij de telecomoperator veroorzaakt onzekerheid. Onder leiding van Leroy wist Proximus aanzienlijke margeverbeteringen te boeken in een stagnerende markt. De onduidelijkheid over haar opvolging en de impact van haar vertrek op het lopende investerings- en kostenbesparingsprogramma triggeren een verkoopgolf.

Sinds het aantreden van Leroy op 9 januari 2014 won de koers van Proximus 25 procent.

Nederland

De Nederlandse telecomoperator KPN , waar Leroy in december aan de slag gaat als CEO, verliest ook in de ochtendhandel. Beleggers zwaaien CEO Maximo Ibarra uit met een openingsverlies van 1,4 procent.

Leroy begint bij KPN niet aan een makkelijke klus. De Nederlandse telecommarkt is een verdringingsmarkt waarin grote partijen als KPN, VodafoneZiggo, T-Mobile en een leger kleinere spelers een verbeten prijzenoorlog uitvechten. Kwartaal op kwartaal krimpt de omzet bij KPN. De winst kan alleen op peil worden gehouden door ingrijpend op de kosten te besparen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud