Vrijdag grote kuis bij Luikse groep Nethys

Nethys-topman Stéphane Moreau wordt vrijdag aan de kant geschoven. ©Photo News

Bij de Luikse groep Nethys komt er vrijdag een buitengewone algemene vergadering om spilfiguur Stéphane Moreau en consorten finaal aan de kant te schuiven.

De algemene vergadering van Nethys zal zich vrijdag buigen over de benoeming van een nieuwe directie en een nieuwe raad van bestuur. Dat werd dinsdag beslist nadat de raden van bestuur van de intercommunale moedermaatschappij Enodia (ex-Publifin) en de tussenstructuur Finanpart de hele dag hadden vergaderd over de crisissituatie.

De raad van bestuur van Nethys, met als centrale spil Stéphane Moreau, nam zondag ontslag nadat de Waalse regering de verkoop van drie Nethys-dochterbedrijven had vernietigd. In september raakte bekend dat Nethys in het geniep akkoorden had gesloten voor de verkoop van de kabelmaatschappij VOO, de windparkontwikkelaar Elicio en het IT-dienstenbedrijf Win. Het moederbedrijf Enodia werd niet op de hoogte gebracht van die geheime uitverkoop. Elicio werd voor 2 symbolische euro’s verkocht aan een consortium rond Nethys-bestuurder François Fornieri, zonder dat andere kandidaat-kopers de kans kregen een bod uit te brengen.

De Waalse regering van Elio Di Rupo (PS) maakte zich zondag sterk dat ze de verkoopdeals annuleert. Ze diende een klacht in bij het federaal parket. Een woordvoerder liet dinsdag weten dat het dossier is overgedragen aan het parket van Luik. Het federaal parket is niet bevoegd omdat de zaak geen betrekking heeft op meerdere gerechtelijke arrondissementen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud