'Wallenberg-fonds EQT lonkt naar KPN'

De beurswaarde van KPN bedraagt meer dan 10 miljard euro. ©ANP

EQT, het investeringsvehikel van de Zweedse familie Wallenberg, is geïnteresseerd in een overname van KPN. Dat meldt Bloomberg.

Volgens het persagentschap, dat zich baseert op verklaringen van ingewijden, praten de Zweden met adviseurs over de mogelijkheden om de Nederlandse telecomgroep in te lijven. KPN en EQT weigeren commentaar te geven.

Volgens de bronnen van Bloomberg zouden de gesprekken tussen EQT en de adviseurs zich nog in een vroege fase bevinden. Daardoor is het ook nog niet zeker of de Zweden daadwerkelijk met een bod gaan komen. Indien het een bod lanceert, zal EQT diep in de buidel moeten tasten: de marktwaarde van KPN bedraagt meer dan 10 miljard euro.

Delta

EQT is sinds 2017 eigenaar van het Nederlandse telecombedrijf Delta Fiber, een belangrijke aanbieder van glasvezel. Het bedrijf is op het platteland en in dorpen en kleine steden marktleider bij onze noorderburen. In de steden stoot het evenwel op KPN.

In een interview begin dit jaar met het Financieele Dagblad verklaarde Marco Visser, de CEO van Delta Fiber, dat het samengaan van KPN en Delta 'één van de voor de hand liggende opties' zou zijn . In dat gesprek speculeerde Visser - die tien jaar voor KPN werkte en er in 2013 vertrok - erover dat KPN ooit op een dag Delta Fiber over zou kunnen nemen. Maar andersom blijkt dus ook een mogelijkheid, schrijft de Nederlandse zakenkrant.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud