Xavier Pichon nieuwe topman Orange Belgium

Xavier Pichon, de nieuwe CEO van Orange Belgium. ©REUTERS

De 53-jarige Fransman Xavier Pichon wordt de nieuwe CEO van de would-beprijzenbreker op de Belgische telecommarkt, de zesde in 25 jaar.

Aan het hoofd van Orange Belgium maakt in september de ene Fransman plaats voor de andere. De raad van bestuur stelde dinsdag de 53-jarige Xavier Pichon aan als de nieuwe CEO.

Hij vervangt Michaël Trabbia, die eerder dit jaar bekendmaakte dat hij verkast naar grootaandeelhouder Orange France. Hij wordt er Chief Technology & Innovation Officer.

Pichon begon zijn carrière bij de bouwreus Bouygues, maar is vooral - op een recente zijsprong bij Boston Consulting Group na - een Orange-veteraan. Hij ging in 1998 aan de slag bij de Franse telecomoperator. Op dit moment is hij in Parijs de nummer twee voor financiën en strategie.

Pichon is vader van vijf kinderen. Hij studeerde aan de Ecole de la Chambre de Commerce et de l'Industrie de Paris en dus niet aan de Ecole Nationale d' Administration, de klassieke leerschool voor Franse topcarrières.

Prijzenbreker

Van Trabbia erft hij de missie van Orange om als prijzenbreker op de Belgische telecommarkt in te beuken op Proximus en Telecom. Die ambitie kreeg in mei een knauw toen de huurtarieven die Orange moet betalen voor het gebruik van de Telenet-kabel hoger uitvielen dan verhoopt. Dat maakt het Orange moeilijker de prijzen laag te houden voor televisie en (vast) internet.

Trabbia zei toen dat Orange zijn strategie zal moeten herdenken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud