Zenitel koopt Nor-Electronics

CEO Kenneth Dastol versterkt Zenitels positie in het olie- en gassegment met de overname van Nor-Electronics ©Emy Elleboog

De specialist in beveiligde communicatiesystemen Zenitel neemt zijn Noorse sectorgenoot Nor-Electronics over en versterkt daarmee zijn positie in het olie- en gassegment.

Het is geen grote overname, maar strategisch lijkt ze wel belangrijk. Nor-Electronics is gevestigd in Kristiansund en realiseert met 8 medewerkers een omzet van omgerekend 3 miljoen euro. Het bedrijf is rendabel want de recurrente ebitda-marge bedraagt meer dan 10 procent. Nor-Electronics legt zich toe op 'openbare aankondigingsoplossingen' voor het olie- en gassegment, waarbij de focus op het Noorse continent ligt.

In een persbericht legt Kenneth Dastol, de CEO van Zenitel, uit dat Nor-Electronics de afgelopen jaren al een solide partner was van Zentiel. 'Dus werd het duidelijk dat deze strategische overname tot de groei van beide bedrijven zou bijdragen.'

Met de overname van Nor-Electronics versterkt Zenitel zijn merk Vingtor-Stentofon, een van de wereldleiders in kritische communicatieoplossingen. Hoeveel Zenitel voor Nor-Electronics op tafel heeft gelegd, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud