Zenitel ziet olie- en gasmarkt opklaren

De klanten van Zenitels communicatiesystemen zijn scheepvaart, olie- en gasbedrijven, transportbedrijven en spelers in de industrie en bouwsector. ©© Macduff Everton/CORBIS

De leverancier van communicatiesystemen groeide vorig jaar met 3 procent.

Zenitel levert intercomsystemen die onder alle omstandigheden moet werken, zoals in tunnels, op schepen, boorplatformen, industriële sites, parkings, gevangenissen en scholen.

De klanten zijn de scheepvaart, olie- en gasbedrijven, transportbedrijven en spelers in de industrie en bouwsector.

Door de lage olieprijs heeft het Zellikse bedrijf  al jaren last van de olie- en gasbedrijven die hun investeringen afremmen.

En ook vorig jaar woog die trend op de omzet. De verkoop op het land (industriële sites, parkings, enz.) kon die daling niettemin grotendeels compenseren. Wat resulteerde in een omzetgroei van 3,2 procent tot 61,8 miljoen euro. 

Licht herstel

2019 kondigt zich nog beter aan aangezien CEO Kenneth Dastol in de olie- en gasmarkt de eerste tekenen van een licht herstel zag. 'We vertrouwen erop dat we ons marktaandeel in de maritieme en olie- en gasindustrie kunnen blijven uitbouwen.'

Daarnaast hoopt de topman mee te surfen op de golf van investeringen in beveiliging.

Door de integratiekosten van het overgenomen Phontech daalde de bruto bedrijfswinst (ebitda) wel van 5,2 naar 4,3 miljoen euro.

De nettowinst zat wel in de lift, van 2,3 naar 2,7 miljoen euro. Per aandeel stijgt de winst van 0,69 naar 0,80 euro. 

Zenitel heeft 20,4 miljoen euro op de bankrekening. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud