140 jobs bedreigd bij failliete schoenenketen Sacha

Na Brantano heeft ook de schoenenketen Sacha de boeken neergelegd. © Peter Hilz

Niet alleen Brantano heeft het faillissement aangevraagd, eerder deze maand werd ook de schoenenketen Sacha al failliet verklaard. Dat bevestigt een woordvoerster van het Nederlandse moederbedrijf Termeer.

De 17 Belgische winkels, met 140 personeelsleden, zijn dicht. Het faillissement van Mayfair International Shoefashion dateert al van 14 juli, maar bleef onder de radar. Het gaat om de vennootschap boven de schoenenwinkelketens Sacha (13 vestigingen) en Manfield (4) in België.

 ‘De retailmarkt in België verkeert al jaren in zwaar weer. De markt staat onder druk van de opkomende e-commerce, waardoor de vraag naar fysieke retail afneemt’, zegt woordvoerster Cecile Termeer van de moederholding Termeer Groep.

‘De schoenenbranche is een van de hardst geraakte. Daarbovenop heeft de coronacrisis met de bijbehorende maatregelen tot dermate uitdagende marktomstandigheden geleid dat het in België noodzakelijk is de kostenstructuur van fysieke retailactiviteiten grondig te bekijken.'  

Doorstart op til

Termeer zegt dat drie dagen na het faillissement met de curatoren een principeakkoord werd bereikt over een eventuele doorstart. Sacha en Manfield zouden daardoor in België actief kunnen blijven. In de komende weken moet blijken hoeveel winkels open kunnen blijven en hoeveel werknemers weer aan de slag kunnen gaan.

De webshops en de winkels in Nederland zijn niet getroffen. Ook de winkels van Sissy-Boy, de kleding- en accessoireketen van Termeer die ook in België actief is, vallen buiten het faillissement.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud